Melem za suhe i ispucale ruke spasiće vas u prelaznom periodu, kada su učestale alergijske reakcije kože na proljetno cvjetanje i vjetar.

Ovakvi vremenski uslovi isušuju kožu, a posebno dijelove tijela koji su najviše izloženi. Suhe ruke i ispucala koža čest su problem u prelaznim sezonskim periodima. Kod ovakvih problema obične hidrirajuće kreme ne mogu da pomognu u velikoj mjeri, pa je potrebno da se okrenemo prirodnim preparatima.

Insustrijske kreme mogu da sadrže i neke sastojke koji vam neće prijati, pa je melem koji ćete sami naprviti najbolje i najzdravije rješenje.

Melem za suhe i ispucale ruke

Za pripremu ovog melema biće vam potreban pčelinji vosak i med. Vosak služi da bi se napravio zaštitni sloj na vašoj koži, dok med djeluje hranljivo. Vodite računa da koristite čist, prirodni pčelinji vosak.

Evo kako se priprema melem…

U posudi izmiksajte decilitar rastopljenog pčelinjeg voska i veliku kašiku meda. Dodajte još nekoliko kapi maslinovog ulja i pet kapi esencijalnog ulja lavande i limuna. U ovu mješavinu, uz lagano miješanje, dodajte još nekoliko kapi glicerina.

Pročitajte i 5 trikova kako da vam ruke izgledaju mlađe.

Tako pripremljen melem prespite u manje posudice koje ćete moći nositi sa sobom i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Ovaj domaći melem će vaše ruke sigurno zaliječiti i negovati, a možete ga koristiti kao i balzam za usne!

Autor

Napišite komentar

Zapratite nas na Facebooku