Trikovi za savršeno našminkane usne nisu tako teški, a olakšaće vam i izbor najbolje nijanse ruža i pomoći da on ostane što duže na usnama…

Kao što lice pripremate za nanošenje makeupa – tako i usne treba pripremiti za nanošenje ruža. To je samo jedan od trikova koji će osigurati da vaše usne izgledaju besprijekorno, a boja ruža bude postojana.

Dakle, beauty eksperti ističu – “priprema je sve”, pa ne treba da žalite i da dodate koji minut vremena prilikom šminkanja kako bi sve izgledalo besprijekorno. Jedan od celebrity makeup artista preporučuje da sve počne s laganim pilingom usana, a potom nanošenje i nekog hranljivog balzama. Dok ga usne upiju možete se posvetiti ostatku šminke, pa se vratiti ružu za usne i njegovom pravilnom nanošenju…

Trikovi za savršeno našminkane usne

Niste sigurni koja pink je najbolja za vas? Nasmiješite; vaša savršena nijansa je otprilike ista kao boja vaših desni – ne svjetlija. Da bi vam boja ostala na mjestu, popunite usne neutralnom olovkom prije nego što nanesete karmin. Ako je potrebno, zagrijte vrh olovke na dlanu da bi spriječili pretvrde linije.

Pretvorite svaku boju usana u svjetlucavu novu nijansu: namažite svjetlucavi zlatni sjaj preko karmina. Stvorite iluziju savršenih usana, ali bez iscrtavanja. Kako? Samo utapkajte korektor u rascjep na vašoj gornjoj usni i dobro izblendajte.

Trikovi za nude usne i dugotrajnu boju

Koristite puder za savršene nude usne. Počnite sa blijedoroze nijansom, pa stavite malo pudera preko za mat efekat. Ako vam se stvarno dopada boja karmina dok je u tubi, stavite malo tečne podloge na usne prije nego što ga nanesete. Na taj način počinjete sa čistim platnom. Rezultat će biti sličan onome što ste vidjeli u pakovanju.

Učinite bilo koji karmin dugotrajnijim tako što ćete prisloniti usne na papir, nanijeti karmin ponovo i još jednom prisloniti usne na papir da uklonite suvišna ulja. Ravan papir je bolji od maramice, jer ćete postići prirodniji i dugotrajniji izgled.

Autor

Napišite komentar

Zapratite nas na Facebooku