Prekomjerna težina i višak masnoće na stomaku mogu rezultovati mnogim ozbiljnim zdravstvenim stanjima poput dijabetesa tipa 2, bolesti srca, moždanog udara, hipertenzije i nekih vrsta karcinoma.

Zato, mršavljenje, odnosno gubljenje trbušne masnoće nije ništa drugo nego smanjenje rizika od zdravstvenih tegoba u budućnosti.

Uzevši u obzir da znamo kako ne postoje magične tablete ili napitak koji će preko noći “otopiti” masnuću, ono što znamo jeste da postoje određene prirodne namirnice koje vam mogu pomoći u tome i to u vremenu kraćem nego što vi to možda očekujete.

Dakle, konzumiranje određene hrane i pića koji eliminišu toksine iz tijela najbolji su i najefikasniji prirodni načini za smanjivanje tvrdoglavih masnih naslaga.

Namirnice o kojima pričamo, a od kojih se sastoji napitak su – limun, jabukovo sirće, cimet u prahu, med i voda. Ove organske namirnice mogu ubrzati vaš metabolizam te time pomoći u gubitku kilograma. One su niskokalorične i među najboljim domaćim lijekovima koji će vas, ako se odlučite na njihovu konzumaciju, hidrirati te će te podstaknuti na izbjegavanje drugih, nezdravih pića.

Recept vas čeka u nastavku!

Sastojci:

2 kašičice jabukovog sirćeta
2 kašike limunovog soka
1 kašičica cimeta u prahu
1 kašičica meda
250 ml vode

Priprema:

Naspite 250 mL mlake vode. U toplu vodu dodajte dvije kašike jabukovog sirćeta. Zatim dodaj svježe iscijeđeni limunov sok, cimet u prahu i med. Sve sastojke dobro promiješate dok se ne sjedine i uživajte u napitku (po mogućnosti ujutro, na prazan želudac) koji će vam “magično” otopiti masne naslage!

Autor

Napišite komentar

Zapratite nas na Facebooku