Tri jednostavne vježbe osiguraće vam čvrst stomak i guzu! Neka fitness izazov počne…

Vježba #1 Iskorak

Iskorak je jedna od najboljih vježbi za oblikovanje stražnjice i nogu, a istovremeno će i ubrzati vaš metabolizam.

Vježba #2 Čučnjevi

Nema bolje vježbe za podizanje guze od čučnjeva. Kako da pravilno izvedete ovu vježbu? Guzu gurate prema iza i polako se spuštate prema dolje. Imajte na umu da se pri tome ne spuštate preduboko i ne gurate koljena prejako naprijed.

Kako bi oni bili što efikasniji, ali i bezopasni, važno je držati se određenih pravila. Krenite iz uspravnog stava tako da vam je kičma što ravnija. Jednom nogom napravite iskorak tako da koljeno držite pod pravim uglom. Pazite da tijelo ne naginjete naprijed te naizmjenično pravite iskorak jednom pa drugom nogom.

Vježba #3 Plank

Za stomak se, osim trbušnjaka, može izvoditi i prednji izdržaj plank. Kako da pravilno izvedete ovu vježbu? Plank se izvodi tako da stanete u položaj sličan položaju skleka, ali za razliku od klasičnog skleka, podlakticama se oslonite na podlogu.

Laktove postavite direktno ispod ramena. Nožne prste stavite u poziciju kao kad pravite sklekove. Pazite da koljena nikako ne savijazr i da vam kukovi ne propadaju. Ovaj položaj držite 30 sekundi. Iako plank vježba izgleda jednostavno, mnogi se prevare i shvate da mogu izdržati u toj poziciji manje od minute.

 

Autor

Napišite komentar

Zapratite nas na Facebooku